Kan man frysa ägg?
Har du ägg som du inte hinner äta upp eller tillaga innan de blir dåliga? Då kan det vara värt att frysa in ägget. Ägg kan faktiskt frysas, men inte i sitt skal eftersom att skalet då spricker och äggulan blir seg. Här går vi igenom hur du på bästa sätt kan frysa ett ägg för att förlänga hållbarheten.
Kan man frysa äggvita?
Äggvita går bra att frysa och har dessutom lång hållbarhet. Fryst äggvita håller i ca 12 månader om det förvaras i en lufttät förpackning. Om du inte vill frysa äggvitan kan överblivna äggvitor användas till att baka till exempel maränger och suffléer.
Kan man frysa äggula?
Ja, även äggula går bra att frysa in för att använda vid ett senare tillfälle och håller ca 3 månader i frysen. Ett tips är att vispa sönder äggulorna innan du fryser in dem, så minskar risken för att de blir sega. Överbliven äggula går även utmärkt att använda till exempel carbonara och biff Rydberg.

Hitta närmsta butik
Köp Roslagsägg så bidrar du till en levande landsbyggd i Roslagen. Hitta din närmsta butik genom att klicka på knappen nedan.
Telefon
0173-133 69
Besöksadress
Söderby 63, 742 93 Östhammar
E-post
info@roslagsagg.se
Roslags-Ägg AB
Vi förser våra kunder med högkvalitativa äggprodukter, producerade med omsorg om både miljö och kvalitet. Dedikerade till hållbarhet och innovation, Roslags-Ägg är ditt pålitliga val för färska och näringsrika ägg.