Varför är vissa ägg svåra att skala?
Har du varit med om att ditt nykokta ägg inte går att skala? Vi vet hur det känns! Men vad beror det egentligen på att ett nykokt ägg inte går att skala utan att bitar av ägget följer med? Jo, i ett nyvärpt ägg är pH-värdet längre än i ägg som stått till sig ett tag. Det gör att hinnorna på ägget klistrar sig fast vid skalet, vilket gör det svårt att skala. Efter ett par dagar tränger däremot luft in i ägget, vilket gör att hinnorna separerar, tjocknar och blir därmed enklare att skala. Här delar vi med oss av våra bästa tips för att skala ägg utan att skalet fastnar!
Tips för att skala ägg utan att skalet fastnar
Att inte kunna skala sitt ägg kan bidra till både ilska och irritation. Prova något av dessa tips nästa gång du ska koka ägg så slipper äggen gå förlorade!
1. Koka inte helt färska ägg
Riktigt färska ägg är absolut svårast att skala. Låt därför dina nyinköpta ägg stå i en vecka innan du kokar dem för att de ska bli lättare att skala.
2. Kyl ägget direkt efter kokning
Ägg som kyls länge efter att de har kokats blir enklare att skala. Lägg därför äggen i kallt vatten när de är färdigkokta och låt de ligga länge tills de är ordentligt kalla.

Hitta närmsta butik
Köp Roslagsägg så bidrar du till en levande landsbyggd i Roslagen. Hitta din närmsta butik genom att klicka på knappen nedan.
Telefon
0173-133 69
Besöksadress
Söderby 63, 742 93 Östhammar
E-post
info@roslagsagg.se
Roslags-Ägg AB
Vi förser våra kunder med högkvalitativa äggprodukter, producerade med omsorg om både miljö och kvalitet. Dedikerade till hållbarhet och innovation, Roslags-Ägg är ditt pålitliga val för färska och näringsrika ägg.