Tidningen Gourmet genomförde i början av 2009,
en så kallad blindtest. 
Testpersonerna visste alltså inte vilka sorters ägg som ingick i testen. De nio olika äggen (från fyra olika äggpackeriföretag) var inköpta i några livsmedelsbutiker i centrala Stockholm.

Så här såg resultatlistan ut:
Roslagsägg, ekologiska, 16 poäng
Roslagsägg, frigående, 15 poäng
Änglamark, ekologiska, 15 poäng
ICA, I love eko, ekologiska 14 poäng
Stjärnägg, ekologiska, 13 poäng
Kronägg, inredda burar, 13 poäng
Svenska Lantägg, frigående, 12 poäng
Kronägg, ekologiska, 11 poäng.


Äggtesten är refererad i tidningen Gourmet nr 4-2009 och tidningen Fjäderfä nr 3-2009 och 4-2009.
Länkar till Fjäderfäs artik
lar:
Här produceras de godaste äggen.
Fyra specialister smaktestade ägg (.pdf)